Monday, March 11, 2013

HOMESICK di semester akhir

 
salam semua
 
baru je 3 minggu semester bermula aku dah mula rindu sangat-sangat dengan kampung terchinnta. padahal bukan tak biasa merantau cuma kali ni rasa lain sikit. mungkin jugak sebab aku bercuti lama hari tu...yawww
kerinduan tu lah membuatkan aku terus balik kampung...verani kan....ala-ala sem 1 plak homesick...tp yang peliknye sem 1 takde plak homesick....huhh abaikan~~~

pagi-pagi lagi planning dengan mypren nak g library konon-kononlah nak buat tesis tapi turun jer bas kat depan pintu pagar UPSI tu kami terus ambik teksi pergi pekan then beli tiket....yahooooooooooooooooooooo exited nak balik kampung...bila call orang kat kampung semua tak percaya sebab selama 4 tahun merantau aku tak pernah balik luar musim...

ok!! staight to the point sebenarnya aku balik sebab rindukan sesuatu.....apakah???? apalagi makan laaa...aku pantang dengar pasal makanan ok...!!! makanan kat sini sangatlah tidak menepati cita rasa...
balik kampung dengan niat nak makan ikan patin masak tempoyak, chicken chop blackpeperr, dan blueberry chesse kek...!!!

agak-agak tercapai tak impian tu????
mestila kan.....kalau tak tercapai sumpahh tak nak balik cni dah.....
layan pic makan k....
 
 


1st day balik dah dapat makan BLUEBERRY CHEESE 
KEK...muka exited giler...huhh abaikan
 
 

malam hari kedua: dapat makan chicken chop with blackpepper sauce
makan tak pandang kiri kanan dah...
 
 

                                                 seterusnya ikan patin masak tempoyak special
                                              pstt..psttt..yg ni ehem2 yg masak....thanks awak...:)




ini satu lagi yang membuatkan hati melunjak-lunjak mo balik..hahahha...beli buku dengan baucer buku orang...hahahah aku punyer kena simpan dulu...ngeeee thank to mr. incik ustaz sekali lagi..:p setelah beberapa hari balik untuk mengade-ngade...akhirnya aku perlu balik ke tg malim untuk meneruskan perjuangan bersama semangat yang baru ok.......TESIS OH TESIS~~~oh yeee...ni ada gambar incik driver yang melaksanakan semua impian saya tu yer...thanks awak...:)






sekadar berkongsi rasa, LIKE KALAU SUKA.terima kasih semua

0 tinta pena sahabat:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...