Thursday, March 29, 2012

~~Lukisan bunga-bungaan~~



~~hai si cantik dan si hensem semua~~
moga-moga sihat semua yer

hari ni cik eija nk citer kat korang yang cik eija pandai melukis
hahahaahhahaha
siap lukis bunga-bungaan lagi tau..ewwwww
opsss, maaf tergedik sikit
sebenarnya banyak hari tak update blog sebab lukis benda ni la
untuk kelas bahasa mandarin
tema bunga-bungaan dipilih untuk dijadikan kamus
cik eija terpaksa la jadi pelukis yang nampak agak profesional la...tettt..
kat sini ada la beberapa keping lukisan bunga yang sempat di snap
saje je nak berkongsi ngan korang
nanti kalau ada nak lukis apa-apa silalah tempah ngan cik eija yer (konon2 pandai sangat...:P)
satu hari nanti nak jadi pelukis yang profesional..
tak salah membina impian kan...

tapi kalau impian tinggi sangat bahaya tuhh
ermmm, kna fikir balik lah tentang impian tuh.
sekarang tengok-tengok lah yer...
p/s : den sebonanyo bukan cikgu seni...den cikgu sastera yo...sebab tu la lukisan den macam ni
soba yolah......



tangan yang cukup berseni (korang xnak puji, aku puji diri sendiri..hahahaha)
abaikan yang bersepah kat atas meja tuh...


bahasa melayu : bunga lili
mandarin : bai he hua




bunga iris (yuan wei hua)


orkid lahh (hu ji hua)


bunga magnolia (yu lan hua)


bunga tulip (yu jin xiang)







bunga ros (mei gui)



itulah antara bunga yang telah dilukis....banyak lagi tapi takut korang sakit mata tengok banyak-banyak hahaha....ok yang kat bawah ni bunga yang belum disunting orang....:)


ni lah pelukis professional...:)

sekadar berkongsi rasa, LIKE KALAU SUKA.terima kasih semua

11 comments:

  1. Replies
    1. hehhe..thanks..
      kembang setaman dahni...:)

      Delete
  2. wah..ada bakat tersendiri...cantik...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...ada la bakat sikit..
      org kg kata ada bakat siput..hehe

      Delete
  3. Akak boleh la wat design batik camni ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ada je kamu ni...
      akak mana le reti..br nk blajar nih..
      hehehe ape2 pun time kasih dik...:)

      Delete
  4. ada bakat melukis jugak rupanya. hehe. lawa lawa ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa...time kasih..(buat muka paling comel)
      hehe...alhamdulilah blh la ckit-ckit..minat tu ada la pd bdg lukisan tp last2 jd cikgu sastera..erm ni lah takdir...:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...